T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Kumport Ortaokulu

TARİHÇE

 

Kuruluş Yılı: 1966

Kuruluş Amacı: Bahçelievler yerleşim bölgesinde artan İlkokul ihtiyacını karşılamak,kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek, nicelik ve nitelikte insan gücünü yetiştirmek,öğrenciyi Orta Öğretime hazırlamak, Öğrenciyi toplum içinde rollerini yapan başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde etken olduğu kadar uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek.

         Okulumuz 1966-1967 öğretim yılı başında Bahçelievler İlkokulu olarak açılmıştır. İlk açıldığında baraka şeklinde olan okulumuz Bahçelievler halkına bulunduğu alanda eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmüştür. (Eğitim alanını bağışlayan Pereja kolonya fabrikasının hemen arkasında yer aldığı için çevredeki halk tarafından Pereja İlköğretim Okulu olarak da anılmıştır.)

         Yıllar içinde, okulun amaçlarındaki değişiklikleri, Okulumuz 1993-1994 öğreti yılı başında Bahçelievler İlköğretim Okulu olarak öğretimine başlamıştır. Aynı zamanda Okulumuz Müfredat Laboratuvar Okulu olarak öğretime başlamıştır. Ancak 17 Ağustos 1999 Depreminde okulumuz büyük hasar görerek bu tarihten itibaren eğitim-öğretimine kendi binasında devam edememiştir. Bu nedenle geçici olarak Mustafa Kemal İlköğretim okulunda eğitim-öğretime devam etmiştir. Kendi okul binamız Ağustos 2002 yılında bitirilmiştir.

 

         2002-2003 Eğitim-öğretim yılından beri Eğitim-Öğretime kendi binamızda devam etmekteyiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2017 - Güncelleme: 27.03.2024 13:18 - Görüntülenme: 3383
  Beğen | 26  kişi beğendi